W ramach cyklu Fotoforma Masterclass zapraszam na rozmowy najlepszych twórców foto i wideo w Polsce, aby dowiedzieć się, jak pracują. Tym razem, moim gościem był Edward Trzeciakiewicz — fotograf specjalizujący się w fotografii kulinarnej współpracujący najlepszymi szefami kuchni w Polsce i za granicą: Andrea Camastra, Tomasz Milewski, Łukasz Konik, Ireneusz Koniuszek, Michał Soliwoda, Francsco Apreda, Domenico Stile, Marco Martini, Gregorio Garimbay, Atsushi Tanaka i inni.
Obsługuje najlepsze konkursy kulinarne min: Bocuse d’Or, Archimagirus. Fotograf dań w książkach kulinarnych MasterChef, MasterChef Junior, czasopismach branżowych: „Sielska Kuchnia”, „Szef Kuchni”, „Poradnik Restauratora”, „Restaurant Managment”, „Mistrz Branży”. Ekspert i Juror w programie „Perfect Picture”. Razem z Szefem Łukaszem Konikiem współtworzył książkę „Kuchnia Regionów” ze 160 przepisami polskiej regionalnej kuchni. Jego prace wielokrotnie zostały docenione w kolekcjach zdjęć Foodelia — gdzie w styczniu wskoczył do pierwszej dziesiątki najlepszych fotografów kulinarnych z całego świata. Prywatnie: Mąż, Tato czwórki dzieci, kucharz i muzyk.
Edward Trzeciakiewicz — wywiad
Warsztaty specjalne
Chcesz poznać tajniki fotografii kulinarnej w praktyce? Pragniesz dowiedzieć się jak fotografować jedzenie, aby wyglądało apetycznie? Już 4 kwietnia zapraszamy na warsztaty fotografii kulinarnej z Edwardem Trzeciakiewiczem, czyli GoodLookinFood. Spotkanie odbędzie się w wyjątkowym miejscu — w restauracji Mozaika, Royal Tulip Warsaw Apartments. Restauracja przygotuje dla nas kilka pięknie wystylizowanych dań specjalnie na sesje. Będziemy pracować tylko na prawdziwych produktach! Do waszej dyspozycji, będą obiektywy i aparaty marki Canon, a światło zapewni nam marka Godox. Spodziewajcie się także specjalnych rabatów! Dowiedz się więcej TUTAJ.